Nu kör vi …

Så var Stockholm Handbollförbunds årsmöte avklarat och jag är nyvald ordförande. På denna blogg tänkte jag försöka hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom Stockholmshandbollen men även kommentera annat inom handbollen.

Årsmötet leddes med van hand av Peter Larsson Ordförande Stockholms Idrottsförbund. En motion hade inkommit från Lidingö SK gällande förändring av beräkningssystemet för krav på antalet domare per förening. Mötet beslutade enligt styrelsen förslag att tillsätta en arbetsgrupp;

  • för att ta fram ett långsiktigt program för att rekrytera och behålla domare,
  • se över ev behov av avgifter för föreningar som inte deltar i arbetet,
  • se över stimulansåtgärder för föreningar som framgångsrikt deltar i arbetet med rekrytering av domare.

Utöver ny ordförande valdes även Axel Wester in som ledamot, Acke som  förra året utsågs till distriktets främsta domare genom tiderna tillsammans med Krister Broman. Avgick efter flera års förtjänstfullt arbete gjorde Lars Eric Ohlsson och Jan Geiryd. Leo utsågs till hedersordförande och Jan till hedersledamot i förbundet.

Vad beror det på att inte ens en tredjedel av förbundets föreningar är närvarande på årsmötet ? Är alla nöjda med verksamheten eller anser man det ointressant vad förbundet arbetar med ? Eller var det fotboll på Tv ?

Svenska- och Stockholms Handbollförbund har sedan något år tillbaka ett handlingsprogam Svensk Handbolls väg mot framgång där vi har beskrivit;

Verksamhetsidé: Skapa och bedriva utveckling inom stockholmshandbollen.

Värdegrund: Verksamheten skall präglas av prestationslust,sportslighet, spänning, glädje gemenskap och trovärdighet. Verksamheten skall vara öppen för alla och där ska den enskilda individen uppleva en personlig utveckling. Verksamheten skall bedrivas med en sund ekonomi.

Vision: Stockholmshandbollen tar täten.

I detta dokument finns också ett antal inriktningsmål beskrivna

http://www.handboll.info/sv/SvenskHandboll/Verksamhet/Handlingsprogram2007-2012/

Hur väl detta har spridits i organisationen har jag ingen uppfattning om, men jag misstänker att det tyvärr inte är ett levande dokument ute i verksamheten. Sådana här alster har en förmåga att bli hyllvärmare, men jag kommer att se till att vi har med detta i vårat arbete för att utveckla stockholmshandbollen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: