Pride

Stockhom Pride är över för den här gången, jag har inte tagit del av aktiviteterna, och jag vet inte om detta är en fråga vi behöver lyfta inom stockholmshandbollen ? Troligtvis skiljer vi oss inte från samhället i övrigt när det gäller dessa frågor.

Handbollen uppmärksammades för ett år sedan när domaren Mattias Jansson anmälde Svenska Handbollförbundet till DO där han menade att han stängts av pga sin homosexualitet. (förbundet hävdade att det berodde på hans bloggande…) 

Det är viktigt att handbollen är öppen för alla och att ingen diskrimenras, det står ju även i vår ändamålsparagraf ” Förbundet tar avstånd från rasism och varje annan form av diskriminering”.

När  det gäller jämställdhet mellan könen har vi en del kvar att göra i styrelsen och kommitteer. I styrelsen är vi 5 män och två kvinnor och så ser det väl ungefär ut i våra föreningar och även i samhället i övrigt. Vi är inte heller här bättre eller sämre än någon annan, men det gör inte att vi inte hela tiden måste arbeta med dessa frågor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: