Finns vi, syns vi ?

I helgen håller Svenska Handbollförbundet årsmöte, vilket inte lär skapa några rubriker. Det är väl i och för sig bra att det inte är ett förbund fyllt av konflikter, men nog saknar man någon som t ex salige Rickard Fagerlund som kan skapa rubriker.

Även elitklubbarna har svårt att skapa några rubriker, i riksmedia finns inga spekulationer inför seriestarten. Det kanske inte är så konstigt när man går in på t ex Hammarbys hemsida så är huvudnyheten att det är skokväll i kväll !

VM organisationen försöker få ut sitt budskap via olika medier, men lyckas inte skapa något avtryck. 

Vore det inte för Johan Flincks blogg  skulle vi Stockholmare inte hitta något läsbart.  Övriga mediabloggare verkar ha somnat in helt, expressens skickades till London i maj och sedan dess har det varit tyst. Janne Gustafsson på sydsvenskan har i inte lämnat en kommentar på två månader.

Bloggen Evert Ekh startade i ursinnigt tempo och slog mot allt och alla, en del mindre bra, men man hade åsikter. Nu verkar man ha svårare att hitta ämnen för att hålla tempot uppe.  

När serierna startar blir det givetvis mer att skriva om, men det gäller att hålla grytan kokande större delen av året för att skapa intresse hos den allmänt sportintresserade massan. En sportslig framgång i hemma VM skapar givetvis intresse men det försvinner snabbt. Det har vi sett genom åren, EM 2002 0ch 2006 på hemmaplan gav kortsiktig uppmärksamhet men försvann snabbt i allmänhetens medvetande. Jag har ingen quick fix utan givetvis handlar det om ett tålmodigt arbete, uppblandat med några som vågar sticka ut hakan och tycka till om sakers tillstånd.

Tänk om Expressen anställde Tomas Axner för att varje vecka tycka till om handbollen, nog skulle han kunna skapa en och annan debatt…

Annonser

Ett svar to “Finns vi, syns vi ?”

  1. Höken Says:

    Jo, snart händer det och det blir en approach som Flinck gillar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: