För stora krav

Dam EM 2014 har inga sökande arrangörsländer pga för höga krav från EHF. Det finns helt enkelt inte tillräckligt publikintresse för att fylla de stora hallar som krävs för att få arrangera.  EHF måste anpassa sig till verkligheten, bara för att man spelar i stora arenor betyder inte att massorna kommer.

Se på dagens Champions League match i Scandinavium, vem vann på att matchen spelades där? Tänk vilken härlig stämning om man fått spela i en fullsatt hemmahall istället för en ödslig jättearena.

Eller dubbelarrangemanget i Lund som såg pinsamt tom ut i TV sändningen, vem tjänar på att matcherna spelas i tomma arenor ? Skapar det intresse bland de allmänt sportintresserade ?

Givetvis är det bra med nya arenor som gör det bekvämare för publiken, men förbunden måste vara mer realistiska i sina krav . T ex i fallet Aranäs där man hade fått kommunen på att gå med på att bygga en ny hall, men ytterligare krav från förbundet stjälpe det hela. Istället för att vi hade haft en till handbollsarena i landet har vi nu ett elitserielag som får spela i en ishall.

Vi måste få fler arenor som är anpassade för dagens krav från publik, media och sponsorer men det måste vara ok med lokala lösningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: