Stockholms självmål

Nu har politikerna i Stockholm överträffat sig själva, inte bara att vi är omkörda av Skåne och Göteborg när det gäller att dra till sig stora idrottsevenemang, att vi har stor brist på träningsanläggningar och saknar en arrangemangsarena för handboll. Nä nu skall man skära ned föreningsstödet med 25 % ! Idrottsborgarrådet Regina Kevius säger att ” Jag är övertygad om att föreningarna har möjlighet att skaffa extern finansiering. Den möjligheten finns nu när det är högkonjunktur” Detta enligt SvD idag. Har hon tänkt att höja bidragen när det åter blir lågkonjunktur ?

Vi arbetar genom Stockholms Idrottsförbund för att påverka detta tokiga beslut, nedan info från Idrottsförbundet.

Stockholms Idrottsförbund information om den aktuella debatten om föreningsbidraget i Stockholm stad
Under gårdagskvällen fattade Idrottsnämnden i Stockholm stad beslut om en besparing på 10 mkr (25%) för föreningsbidragen. Vi räknar med att ca 1500 idrottsföreningar drabbas av detta beslut. Många hör av sig till oss med funderingar och frågor. Här följer information om händelseförlopp, kommentarer från föreningar och medieinslag.
 

Hänvisa engagerade och upprörda föreningsledare och föräldrar till oss
(milou.werth@stockholmsidrotten.se)

Vi har redan nu fått in många upprörda mail och telefonsamtal från ledare, föräldrar och styrelseledamöter. Men vi behöver fler åsikter och konsekvensbeskrivningar från föreningarna som är bra i den fortsatta diskussionen och argumentationen.
 
Händelseförloppet
Före jul fick vi på Stockholms Idrottsförbund en formell information av Idrottsförvaltningen om de aviserade förslagen till besparingar. Vi informerade om detta i Nyhetsbrevet till föreningarna och till er. Redan under julhelgerna fick vi reaktioner både från föreningar och media.

Inför nämndens beslut om besparingens omfattning skickade vi ett brev till samtliga ledamöter där vi varnar för konsekvenserna.

Beslutet i nämnden innebär samtidigt att idrottsrörelsen bjuds in till samtal om på vilket sätt dessa 10 mkr ska sparas. Den 27/1 på kvällen sker en dialog mellan förvaltningen och 15 föreningsrepresentanter som vi har fått i uppdrag att tillfråga. Dessutom får idrottsrörelsen delta med fyra personer i en referensgrupp (ännu ej utsedd).

Efter samråd fattar nämnden det slutgiltiga beslutet den 17 maj.

Läs mer på vår hemsida om information från nyhetsbrevet och brevet till idrottsnämnden
 

Informera era föreningar och reagera
Vi har alltså våren på oss att tillsammans reagera, protestera men också delta i seriösa diskussioner om det framtida föreningsstödet!
 
Håll dig uppdaterad på Facebook och på vår hemsida
Här hittar ni de olika bidragen och reglerna kring bidragsfördelningen i Stockholm stad

För er som har Facebook rekommenderar vi er att gå in och ta ställning på Vi som rasar mot neddragningarna för idrotten i Stockholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: