Rapport från mötet med idrottsförvaltningen

Idrottsförvaltningen hade ikväll inbjudit 15 idrottsföreningar via Stockholms Idrottsförbund til information och diskussion. Jag var med som en av dessa 15 represententer.
 
Det politiska beslut som tjänstemännen har att handlägga och diskutera med idrotten är som bekant att 25% av föreningsbidragen skall tas bort, något som idrottsborgarrådet efter en stark opinion igår kväll meddelade att det skulle sänkas till 12,5 %. Med detta har hon minskat sparkravet från 10 till 5 Mkr.
 
I korthet innebär detta följande:
 
Det finns i praktiken bara aktivitetsstöd, lägerbidrag och utbildningsbidrag att spara på. Totalt utbetalades under 2010 ca 18 Mkr för dessa bidrag. Den stora posten bland dessa är aktivitetsstödet, som uppgår till drygt 15 Mkr.
Utbildningsbidrag och lägerbidrag kommer inte att beröras, utan avsikten är att minska aktivitetsstödet.
 
Här kommer det att bli en minskning med 30%, vilket motsvarar  ca fem miljoner kr.
 
Var och en av handbollsföreningarna i Stockholm kan därmed räkna ut hur mycket mindre pengar ni får när pengarna kommer i mars.
 
/Gunnar Lundgren

Annonser

2 svar to “Rapport från mötet med idrottsförvaltningen”

  1. Idrottslyftet Says:

    Glädjande nyheter! Ert opinionsarbete har resulterat i ett återtagande av besparingsförslaget på föreningsstödet, läs mer på Stockholmsidrotten! Grattis och instämmer med föregående talare, Björn, det borde föreslås höjningar, inte sänkningar!

  2. Björn Byström Says:

    Hej!
    Jag tycker opinionen mot sänkningar av stödet till idrotten borde utvecklas till att den samlade idrottsrörelsen kräver ÖKADE bidrag till föreningarna. Vi pratar ju ändock om småpengar i kommunens budget och jag har svårt att se någon annan investering som återbetalar sig nästan omedelbart. FÖRDUBBLA FÖRENINGSBIDRAGEN!
    Björn Byström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: