Trygga ungdomar

Nya avslöjanden om övergrepp på idrottsungdomar, denna gång inom handbollen, lika förfärligt varje gång det upprepas.

Det viktiga för framtiden är att vi arbetar med värdegrund inom föreningarna så att ungdomarna förstår att detta inte är acceptabelt och att vi vuxna tar tag i de signaler vi får.

Jag arbetade själv på Svenska Handbollförbundet 1989 – 93 som ekonomichef under de åren var Staffan Holmquist ordförande. Jag hade ingen vetskap om detta under denna period, två år senare blev han föremål för polisutredning men åklagaren beslutade att lägga ner undersökningen.

Hur skulle Handbollförbundet agerat mot dess ordförande om åklagaren beslutat att det inte fanns grund för att gå vidare? Däremot kan man ju fundera på hur en åklagare så snabbt kan lägga ner en utredning som polisen finner värd att gå vidare med…

Lika patetiskt som att en del nu säger att alla visste, lika patetiska är de som hävdar att detta är helt gripet ur luften och beror på en maktkamp. Varför skulle vuxna män komma fram med detta flera år efter Staffans död – pga av en maktkamp för 20 år sedan?

Behöver ni i föreningarna, eller enskilda medlemmar hjälp att driva dessa frågor så hör av er till Stockholms Handbollförbund så skall vi på alla vis stötta er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: