Höst

har det blivit, kyligt i luften idag och uppstartsmöte inför elitseriestarten. Som de senaste åren i Malmö alt Göteborg, vet inte vad elithandboll har emot Stockholm vi har ändå 4 lag i eliserierna och inte minst håller riksmedia till här. Så här svarade Ola Bränholm från SVT Sport på en fråga på twitter om det inte var lite folk på upptaktsträfen, att lägga en upptaktsträff 60 mil från riksmedia dagen efter en exceptionell nyhetshändelse kan vara en förklaring… #handboll
+++
Twitter är något som fångat mig, i dag kunde man följa Tomas Axner spetsiga kommentarer till framträdande på scenen.
+++
Stockholms Idrottsförbund arrangerade häromdagen ett anläggningsforum, bl a deltog Roger Vintermar från Botkyrka kommun som på ett bra sätt beskrev kommunens uppfattning och de problemställningar de ställs inför när det gäller anläggningsfrågan. Han redogörde även för kommunens bild av hur diskussionen med Svenska Handbollförbundet angående spelpats för Tumba gått till. Hans bild var att förbundet agerat mycket stelbent och inte varit intresserat av att förhandla.
http://www.rf.se/RFdistrikt/Stockholm/Nyheter/AnlaggningsforumsamladeStockholmsidrotten/
Dagen efter hade vi höstens första möte i vår anläggningsgrupp, där kommer fokus den närmsta tiden ligga på att utbilda, informera politikerna om föreningarnas vardag. Detta kommer att ske genom varje politiker i kommunstyrelsen och idrottsnämnden adopteras av en förening.

Annonser

3 svar to “Höst”

  1. Danne Bielsten Says:

    Jag säger inget om att Tumba får chansen att spela i Eriksdal i och för sig. Men var finns solidariteten bland andra klubbar och hos förbundet för att, i vaje fall till en del, kompensera de klubbar som blir direkt lidande? Att tjänstemän och politiker inte har handbollen i Stockholm’s bästa för ögonen det visste vi från början, men som det är nu så får ju ”hemmaklubbarna” i E-hallen ta hela smällen. kortsiktigt behövs hjälp nu annars riskerar vi tappa spelare till andra idrotter. Långsiktigt måste vi göra det klart för politikerna att det kommer att kosta mer, för politikerna personligen, att inte stödja handbollen i Stockholms stad.

  2. alla dessa matcher Says:

    Vi arbetar hårt för att skapa bättre förutsättningar, men det tar tid att få kommunen att få förståelse för våra behov, och ännu längre tid för dem att besluta om mer hallar. Viktigt att vi har en dialog förbundet och klubbarna för att göra det bästa av situationen.

  3. Danne Bielsten Says:

    När kommer StHF ta tag i situationen för Hammarby, Hellas och Djurgården i Eriksdalshallen! Tumbas intåg har inte precis skapat harmoni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: