OS-kvalet 2012 inget för Stockholm

Handbollförbundet har nu bestämt att man skall fokusera på västra och södra Sverige när det gäller att stärka handbollen.
På något annat sätt kan jag inte tolka beslutet att lägga OS-kvalet i Göteborg.

Globen och Stockholm Visitors Boards har arbetat hårt för att arrangemanget skulle hamna på Hovet Ansökningarna var likvärdiga och Stockholm fick beröm från förbundets Frank Ström för sitt arbete.
Dessutom firar Stockholm nästa år 100 års jubileet av solskensolympiaden 1912 med en mängd aktiviteter där givetvis ett OS kval skulle vara en av höjdpunkterna.

Fotbollen och ishockeyn lägger alla sina viktiga matcher i Stockholm, Ishockeyn har VM både 2012 och 13 i Stockholm, för att här finns sponsorerna, riksmedia och ett stort potentiellt publikunderlag.

Svenska Handbollförbundet verkar resonera tvärtom, så lite som möjligt i Stockholm… Jag förespråkar absolut inte att alla handbollslandskamper skall avgöras i Stockholm, men skall vi stärka varumärket svensk handboll måste vi synas i huvudstaden.

2006 hade vi EM för damer i bästa fall får vi ett nytt EM 2016,om nu Sverige får arrangemanget annars dröjer det ännu längre innan vi får ett stort arrangemang…

Göteborg kommer med all säkerhet göra ett bra arrangemang, det är inte det jag ifrågasätter, utan förbundets arbete med att stärka varumärket, som mest känns som tomt prat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: