@svtBranholm

gjorde i dag en fantastisk insats för svensk handboll. @svtBranholm är användarnamnet på Twitter för Ola Bränholm reporter på SVT Sport, som idag gav sina följare direktrapport från dagens presskonferens. Vi som följde detta fick även kommentarer från Johan Flinck Aftonbladet samt Tomas Axner TV4s expert, dessutom inlägg från Isabelle Gulldén direkt efter det blev klart att hon var med. Johan Flinck rapporterade direkt Nathalie Hagmans reaktion ”jag är chockad” några minuter efter det blev officiellt att hon inte var uttagen mm. Det var bättre än om presskonferensen direktsänts i TV, i och med interaktionen mellan journalister, spelare och allmänt handbollsintresserade.

Även Johan Flinck var imponerad av Olas insats
”Nyss hemkommen från Minsk följde jag VM-uttagningen på twitter tack vare SVT:s Ola Bränholm, som uppdaterade suveränt. Titta och lär, förbundet! Ni hade kunnat dominera den här tillställningen i media om ni hade velat/orkar/kunnat/förstått.”

Enligt Ola Bränholm så var det en bättre presskonferens än vanligt från förbundet ”lövgreneffekt?” Men nästa gång kanske inte Ola är på plats och kommenterar i realtid. Då måste förbundet se till att ha någon som gör det detta. Det finns en hel del spelare på twitter, oftast sägs det inget av värde, men de är med. Jag har ännu inte sett till någon från förbundet på twitter?

Vem i den stora VM truppen blir ansvarig för att rapportera från Brasilien via twitter till alla intresserade journalister och allmänheten. Tänk om handbollen blir den idrotten som tar täten och låter oss, i realtid få ta del av vad som händer på träningar, innan match, i paus mm.

I väntan på det tycker jag att Stefan Lövgren skall ta och köpa en tårta och åka över till TV huset och tacka Ola Bränholm för den största insatsen för att stärka varumärket svensk handboll på länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: